Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09

5 Riscuri ale unui implant dentar inserat greșit

implant dentar targoviste, implantologie targoviste, clinica stomatologica targoviste rg dental

 

Un implant dentar este un șurub de titan care este introdus în osul maxilarului pentru a înlocui un dinte pierdut. Acesta poate fi folosit pentru a susține o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară.

 

Implanturile dentare sunt considerate una dintre cele mai de succes proceduri dentare disponibile în prezent. Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu inserarea lor greșită. În această postare pe blog, vom discuta cinci dintre cele mai frecvente riscuri asociate.

 

Trebuie să înțelegem și că, tratamentul cu implant dentar nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda frumusețea zâmbetului, acesta are multe alte beneficii și pe plan funcțional.

 

O masticație corectă aduce un aport de bine stării generale de sănătate datorită faptului că este eliminat riscul de probleme gastrice și să nu mai vorbim despre cât de benefice sunt implanturile și pentru pronunția corectă și normală a cuvintelor.

 

Riscurile asociate implantări greșite

 

  • Infecții serioase apărute în jurul implantului – Acestea pot apărea în zona gingivală și reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Extinderea infecției  poate duce chiar la nereușita intervenției cu implant dentar. Pentru a evita acest risc, o igienă dentară adecvată este mai mult decat obligatorie.

 

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul receptor – Factorul cel mai periculos este în momentul când nu se realiză osteointegrarea, sau conexiunea dintre maxilar și rădăcina de titan a implantului. Acest lucru tine exclusiv de modul de inserare al implantului, deoarece acesta este conceput din materiale biocompatibile cu țesutul uman fapt ce îi dă o reușită de 100%.

 

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi - Deși sunt destul de rare, în timpul procedurii de implantare pot apărea inflamații sau leziuni ale nervilor și țesuturilor moi, ceea ce poate duce la pierderea implantului dacă nu se intervine la timp.

 

 

  • Deteriorarea implantului dentar – Din cauza alegerii greșite a tipului de implant, potrivit nevoilor dvs. individuale sau a procedurii necesare de implantare, riscați ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze. De aceea sfatul nostru este să cereți mai multe pareri până să luați o decizie cu privire unde ar trebui să optați pentru acest tratament.

 

 

  • Pierderea implantului dentar – Este o consecință nefericită a unei inserări necorespunzătoare ce provoacă o mobilitate ridicată a lucrării.  Dacă acest lucru se întâmplă, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil. Locul unde a fost inserat implantul inițial va beneficia de un retratament.

 

Medicii implantologi din clinica stomatologică RG Dental din Târgoviște oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de riscuri ulterioare.

 

Dacă vă confruntați cu pierderi dentare și vă doriți un zâmbet reconstruit, vă așteptâm în clinica noastră, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.