Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
aparat dentar targoviste, clinica stomatologica targoviste, clinica stomatologica RG Dental

Probabil că vă întrebați dacă aparatul dentar este alegerea potrivită pentru nevoile dumneavoastră ortodontice.
 

  • Ei bine, acestea pot fi utile atunci când un pacient are dinții înghesuiți sau o distanță semnificativă între dinți și dorește o dantură mai dreaptă, pentru a se asigura de aspectul estetic și sănătatea orală.
     
  • Aparatul dentar poate fi o opțiune ideală și atunci când vă doriți un implant dentar, însă nu există suficient spațiu în acest sens, sau dacă vă doriți inserarea unei punți dentare și este necesară corectarea poziției dinților existenți pentru a obține o proteză finală mai bună.

Punte ceramică inferioară și culise pentru o proteză scheletată

Punte superioară totală ceramică pe suport de CrCo

 

O punte dentară este o lucrare protetică concepută pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile dentare pot fi "sprijinite" pe dinți naturali sau pe implanturi dentare.

 

Mulți pacienți se prezintă în cabinetul stomatologic cu scopul de a înlocui dinții lipsă din motive estetice. Nu trebuie însă să neglijăm sănătatea și cum doar un dinte lipsă o poate afecta.

 

Atunci când un dinte lipsește, ceilalți dinți de pe aceeași arcadă, precum și de pe arcadele opuse, se vor deplasa în încercarea de a umple spațiul gol. Aceste mișcări dentare schimbă atât poziția, cât și mușcătura (ocluzia).

 

Atunci când dinții migrează, poziția lor anormală favorizează formarea cariilor și chiar pierderea dinților.

 

Lipsa unui dinte afectează, de asemenea, funcția masticatorie, astfel încât pacientul poate ajunge să mestece doar pe o singură parte. Acest obicei duce la formarea asimetrică a mușchilor faciali și la modificarea fizionomiei pacientului.

 

Avantajele punților dentare:

 

  • Nu implică niciun risc de a fi respinse de țesuturile pe care se aplică. 
  • Imediat după șlefuirea dinților, se vor face amprente, iar până tehnicianul va finaliza puntea, pacientului i se va cimenta o lucrare protetică provizorie. În acest fel, pacientul va avea o lucrare provizorie, restaurând parțial estetica, fonația și masticația. 
  • O punte dentară poate înlocui un număr variabil de dinți, în funcție de dispunerea edentațiilor, a statusului de igienă al pacientului precum și sănătatea dinților stâlpi.
  • Acest tratament conferă un aspect estetic excelent și un aspect natural.
  • Durata de viață a unei punți dentare depinde de igiena orală a persoanei, dar, de obicei, acestea sunt capabile să dureze până la 10 ani. Recomandat este ca, la finalul tratamentului, să vă vizitați medicul stomatolog la un interval de 6 luni.