Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09

Implanturi dentare: Cum să le îngrijești acasă în doar 5 minute

implant dentar targoviste, implantologie targoviste, clinica stomatologica targoviste rg dental

 

Implanturile dentare sunt o alegere populară în rândul persoanelor care doresc să își  înlocuiască dinții lipsă. Acestea pot fi utilizate pentru a înlocui un singur dinte picat  sau o întreagă arcadă dentară, după caz. Dacă deja aveți implanturi dentare sau vă doriți, este important să puneți accent pe igiena orală postoperatorie. În această postare pe blog, vom discuta despre cum se îngrijesc implanturile dentare, acasă, în doar 5 minute!

 

Dacă ați optat deja pentru tratamentul cu implant dentar, trebuie să fiți conștient că ați luat cea mai bună decizie, deoarece acesta are beneficii atât pe parte estetică cât și pe partea funcțională:

 

  • Redă estetica zâmbetului
  • Împiedică migrarea dinților învecinați
  • Îmbunătățește masticația
  • Împiedica resorbția gingivală
  • Împiedică resorbția osoasă
  • Redă calitatea lingvistică a cuvintelor pronunțate

 

 

Sfaturile medicilor despre cum să aveți grijă de implantul dentar acasă

 

  • Folosiți produsele de igienizare potrivite nevoilor dumneavoastră

 

Una dintre cele mai importante etape în păstrarea sănătății implantului dentar și a întregii danturi este o bună igienă orală.

Produsele de îngrijire dentară ar trebui să fie adaptate la nevoile dinților și gingiilor dumneavoastră. Dacă știți că aveți gingii sensibile, de exemplu, ați putea alege o periuță de dinți cu peri moi și o pasta de dinți cu fluor pentru a ajuta la prevenirea acumulării de tartru și a cariilor.

 

  • Curățați-vă dinții printr-un periaj corect

 

Periajul este o componentă esențială a rutinei dumneavoastră zilnice. Periați-vă cel puțin de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată înainte de culcare, sau după fiecare masă, dacă aveți posibilitatea.

 

Periajul începe prin a umezi periuța și a aplica o cantitate potrivită de pastă, aceasta fiind aleasă în funcție de preferințe sau de indicațiile medicului dvs. implantolog.

 

implant dentar targoviste, implantologie targoviste, clinica stomatologica targoviste rg dental

 

Începeți printr-un ansamblu de mișcări, de la măselele superioare din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Cel mai important aspect este să țineți periuța la baza dintelui și să trageți în jos, altfel nu faceți decât să împingeți particulele de alimente sub gingie. Efectuați mișcări scurte pe fiecare dinte, timp de câteva secunde de fiecare dată. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important chiar daca nu se vede!

 

  • Folosiți produse precum apa de gură

 

Pentru un plus de prospețime și un produs ce previne depunerile de tartru și cariile, este indicat să vă clatiți gura cu apa specială pentru dantură, de cel puțin 2 ori pe zi, dupa fiecare periaj sau ori de câte ori vă simțiți respirația urât mirositoare.

 

  • Evitați alimentele sau băuturile prea fierbinți

 

Tratamentul cu implant dentar este o rădăcină de titan care menține căldura mult mai bine decât orice alt organ de țesut moale din corpul uman.

implant dentar targoviste, implantologie targoviste, clinica stomatologica targoviste rg dental

Atunci când consumați lichide/alimente excesiv de fierbinți, căldura se va strânge în rădăcina din titan și va fi transferată în osul din jur, afectând celulele din stratul de suprafață, ducând în timp la pierderea stabilității implantului dentar și implincit a acestuia.

 

Există o regulă simplă impusă de orice medic stomatolog, dacă recipientul din care urmează să beți/ mâncați nu poate fi atins cu mâna nu beți/ mâncați până nu se răcește!

 

 

Dacă vă doriți un tratament cu implant dentar, vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea implantului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica RG Dental din Târgoviște pentru a evalua șansele dvs. de calificare pentru tratamentul care a reconstruit mii de zâmbete!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.