Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
Articole   -   Ortodonție

Ce indicații și contraindicații trebuie respectate atunci când porți aparat dentar

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental targoviste

 

Este timpul să îți arăți dinții cu încredere! RG Dental este o clinică stomatologică cu servicii complete care oferă o varietate de servicii atât pentru adulți cât și pentru copii. Aici găsiți medici cu mulți ani de activitate și cu o experiență considerabilă în ortodonție.

 

Dacă sunteți în căutarea de asistență pentru dinții dvs. sau pur și simplu doriți să înțelegeți mai multe despre cum vă poate ajuta aparatul dentar, continuați să citiți!

 

 

Purtarea aparatului dentar ajută la eliminarea:

  • Apariției cariilor
  • Tulburărilor digestive
  • Acumulărilor de tartru
  • Perturbărilor la nivel fonetic
  • Aspectului inestetic
  • Riscului de pierderi dentare

 

Indicații definitorii în reușita tratamentului cu aparat ortodontic

 

Cel mai important aspect ar putea fi simplele vizite regulate în cabinetul ortodontului, care se ocupă de întregul tratament. A merge la medicul dentist conform planului de tratament stabilit de la început pentru reglarea aparaturii ajută atât la succesul, cât și la rapiditatetea rezultatului final.

 

Planul de tratament făcut de medicul ortodont va cuprinde și rezolvarea micilor probleme dentare pe care pacientul le are ( tratarea cariilor, montarea unor plombe, efectuarea detartrajelor pentru curățarea plăcii bacteriene și a tartrului). Toate aceste mici imperfecțiuni influențează rezultatul final al tratamentului.

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental targoviste

 

După aplicarea unui aparat dentar, trebuie respectate întocmai indicațiile oferite de către doctorul ortodont asupra alimentației și a igienei orale practicate de către pacient acasă:

  • Periajul de minim 2 ori pe zi
  • Curățarea aparatului dupa fiecare masă
  • Folosirea aței dentare
  • Folosirea apei de gură
  • Controalele periodice la stomatolog
  • Folosirea dușului bucal
  • Evitarea alimentelor considerate nepotrivite pentru tipul de aparat dentar ales

 

 

Contraindicații recomandate de medicii ortodonți în timpul tratamentului ortodontic

 

Dacă doriți să obțineți cele mai mari beneficii în cel mai scurt timp posibil, nu uitați să luați în considerare contraindicațiile medicului dumneavoastră încă de la început.

 

Un zâmbet perfect merita orice sacrificiu, mai ales în cazul aparatului dentar fix. Chiar dacă tehnologia din ultimii ani a făcut ca aparatele dentare cu brackeți să devină foarte rezistente, este important să nu îi deteliorăm.

 

Multe lucruri pot deteriora componentele aparatului dentar, cum ar fi firele sau suporturile, ceea ce este atât incomod, cât și dureros. De obicei, este mai bine să evitați toate alimentele lipicioase, tari sau crocante.

 

Alimente care trebuie evitate atunci când porți aparat dentar:

  • Alimentele tari (înveliș crocant, popcorn, nuci, morcovi), acestea necesită foarte multă forță pentru a le mastica, fapt ce poate degrada în timp aparatul.
  • Alimentele lipicioase (gumă de mestecat, caramele, bomboane gumate), acestea se prind în aparat devenind un adevărat calvar.
  • Gheața, au fost întâlnite cazuri când pacienții au spart in dinți cuburi de gheață și au deteliorat brackeții aparatelor dentare.

 

Aparatul dentar nu este doar estetic, ci are și un impact asupra sănătății și aspectului unei persoane. Mulți oameni consideră că purtarea unui aparat dentar este incomodă, inconfortabilă sau chiar dureroasă uneori. Deși pot părea restrictive la prima vedere, aceste modificări nu trebuie privite ca fiind restrictive; în schimb, sunt orientări excelente pentru un stil de viață mai sănătos la care vă veți obișnui rapid.

 

Medicii ortodonți din clinica stomatologică RG Dental din Târgoviște oferă servicii moderne de diagnosticare și tratare, și garantează seriozitatea unui plan de tratament de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de riscurile ulterioare.

 

Vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea aparatului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica  RG Dental din Târgoviște pentru a începe o nouă etapă către zâmbetul dumneavoastră sănătos și frumos!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.