Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
Articole   -   Ortodonție

Etapele de tratament pentru aparat dentar: Un ghid pentru pacienți

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Tratamentul cu aparat dentar poate părea descurajant, mai ales dacă nu aveți toate informațiile necesare despre desfășurarea acestuia. Există o mulțime de întrebări pe care pacienții le au cu privire la acest tratament - „Cum va fi procesul?”, „Cât timp va dura și la ce ar trebui să mă aștept atunci când îl primesc?”.

 

În această postare pe blog, vom răspunde la toate aceste întrebări și nu numai. Vă vom ghida prin fiecare etapă a tratamentului cu aparat dentar, astfel încât să știți exact la ce să vă așteptați. În plus, vă vom da câteva sfaturi despre cum să faceți procesul cât mai ușor posibil.

 

Fiecare pacient trebuie să treacă printr-o serie de proceduri preliminare înainte de începerea tratamentului cu apart dentar pentru a ne asigura că totul se va desfășura perfect.

 

Pentru a crea o strategie terapeutică personalizată, specifică anomaliei dentare a unui pacient, ortodontul trebuie să obțină date exacte despre starea acestuia, deoarece fiecare dantură este unică și are caracteristici proprii.

 

 

ETAPA 1: Diagnostic și plan de tratament

 

  • Prima vizita în cabinetul medicului ortodont

Pentru a stabili un diagnostic inițial, medicul ortodont vă va examina și vă va pune o serie de întrebări despre dinții dumneavoastră și sănătatea lor. Va fi evaluată situația actuală a pacientului, precum și necesitatea unui tratament ortodontic și momentul în care acesta ar trebui să înceapă.

 

Medicul specialist va sugera teste suplimentare, necesare pentru întocmirea planului de  tratament:

 

- Radiografii dentare (OPT - radiografie generală a cavității orale, teleradiografie de profil - radiografie a craniului pentru a evalua oasele maxilare și mandibulare, înclinația dentară, modele de creștere)

- Fotografii intraorale și extraorale ale situației inițiale a pacientului

- Alte investigații, gen CBCT (tomografie dentară), doar în cazuri speciale

 

 

  • A doua vizită

Ortodontul va lua amprentele dentare ale pacientului și le va folosi pentru a face un model de studiu în timpul celei de-a doua vizite, care va fi folosit pentru o privire mai detaliată a mușcăturii, a formei dinților și a spațiului necesar pentru o aliniere corectă a arcadelor.

 

Matrița (mulajul) va servi ca bază pentru aparatul dentar care va fi dezvoltat pe baza cerințelor dumneavoastră dentare specifice.

 

În urma studierii tuturor investigațiilor, va avea loc o discuție în cadrul căreia veți afla despre:

  • diagnosticul medical rezultat;
  • planul de tratament potrivit nevoilor dumneavoastră (tiul de aparat dentar, tratamentele pregătitoare pentru montarea aparatului, extractii dentare necesare - în cazuri speciale);
  • modul de desfășurare al tratamentul – indicatii privind alimentația, recomandari de igiena, purtarea anumitor accesorii ale aparatului dentar;
  • durata aproximativă a tratamentului și riscurile ce pot aparea pe parcursul acestuia;
  • costurile tratamentului;

 

Medicii specialiști în ortodonție din cadrul clinicii RG Dental se vor strădui să răspundă la orice preocupare pe care o veți avea cu privire la planul de tratament și la modul în care acesta progresează.

 

 

  • A treia vizită

A treia ședință este cea în care se montează aparatul dentar propriu-zis, așa cum am mai spus, iar la final, pacientul va primi instrucțiuni cu privire la ce poate și ce nu poate mânca, instrucțiuni de igienă dentară și multe altele. Montarea aparatului dentar fix poate dura până la 60 de minute.

 

Cea mai bună veste este că aplicarea aparatului dentar nu este dureroasă!

 

 

ETAPA 2: Desfășurarea tratamentului

 

  • Controalele lunare

Aceste programări sunt esențiale pentru ca ortodontul să verifice progresul tratamentului și integritatea aparatului dentar. Activarea aparatului reprezintă introducerea de noi forțe în aparat pentru a produce mișcări dirijate spre obiectivul ortodontic urmărit. Este esențial să țineți pasul cu aceste vizite, astfel încât să nu pierdeți timp în mod inutil.

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Medicii ortodonți din clinica stomatologică RG Dental din Târgoviște oferă servicii moderne de diagnosticare și tratare, și garantează seriozitatea unui plan de tratament de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de riscurile ulterioare.

 

Vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea aparatului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica RG Dental din Târgoviște pentru a începe o nouă etapă către zâmbetul dumneavoastră sănătos și frumos!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.