Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
Articole   -   Ortodonție

Mituri despre purtarea aparatului dentar

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Aparatul dentar este un tratament comun care poate fi folosit pentru a corecta o varietate de probleme ortodontice. Cu toate acestea, există multe mituri și concepții greșite despre acesta  care persistă și în prezent. În această postare pe blog, vom demitiza unele dintre cele mai comune mituri despre purtarea aparatului dentar și vă vom oferi argumente solide!

 

Este esențial să aveți la îndemână toate informațiile necesare pentru a face o selecție în cunoștință de cauză. De obicei, aceste date ar trebui solicitate direct de la medicul ortodont, care este cel mai în măsură să ofere răspunsuri corecte și sincere.

 

Informațiile eronate bazate pe preconcepțiile actuale ar putea duce la abandonarea inutilă a tratamentului cu aparat dentar, ceea ce poate avea o influență negativă asupra sănătății orale și a întregului corp, a aspectului facial și a încrederii în sine a pacientului.

 

 

Hai să aflăm împreuna ce este adevărat și ce este fals!

 

 

Dacă ne referim la aparatele dentare linguale, adică cele de pe partea interioară a danturii, sau la cele mobile (pentru copii) care vin pe cerul gurii, există posibilitatea să se resimtă un ușor disconfort la limbă în momentul pronunției anumitor cuvinte. Acest fapt este comun dar nu și obligatoriu!

 

Acest lucru este doar temporar, până când pacientul se obișnuiește. În cazul aparatelor dentare clasice, situate pe partea exterioară a danturii nu există astfel de probleme legate de pronunția cuvintelor.

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

 

Există doar un pic de adevăr în ideea că, atunci când aparatul dentar este proaspăt montat, unii pacienți simt un mic disconfort, dar și aici menționăm că nu este un lucru general valabil.

 

După prima etapă, majoritatea pacienților nu mai resimt nicio durere suplimentară. Aparatele ortodontice fabricate acum cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație funcționează eficient prin aplicarea unei presiuni ușoare în mod continuu, astfel încât nu există niciun disconfort.

 

 

Aici putem exclama un NU răsunător! Aparatul dentar nu are o limită de vârstă. Sunteți candidatul ideal pentru o astfel de procedură, fie că sunteți un copil care are nevoie de un tratament ortodontic pentru a-și dezvolta corect și armonios dinții, fie că sunteți un adult care dorește să corecteze probleme care vă deranjează de mult timp.

 

 

Nu este cazul! Acesta nu ar trebui să fie numit inestetic. Adevărul este că în trecut aparatul dentar era mai puțin atrăgător, dar cu noile tehnologii actuale, unele tipuri de aparate sunt practic nedetectabile.

 

Chiar și cele cu brackeți metalici, pe partea exterioară a dințiilor, pot fi accesorizate cu elastice colorate, sau pot fi de culoarea dintelui pentru a trece neobservate, cele linguale sunt pe partea interioară a dinților deci nu se văd, iar mai nou au devenit la modă cele invizibile care nici nu sunt observate de cei din jur. Cât de tare e asta?!

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Medicii ortodonți din clinica stomatologică RG Dental din Târgoviște oferă servicii moderne de diagnosticare și tratare, și garantează seriozitatea unui plan de tratament de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de riscurile ulterioare.

 

Vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea aparatului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica RG Dental din Târgoviște pentru a începe o nouă etapă către zâmbetul dumneavoastră sănătos și frumos!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.