Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
Articole   -   Ortodonție

Obiceiuri pe care adulții ar trebui să le evite pentru a păstra integritatea aparatului dentar

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Întreținerea aparatului dentar este o parte importantă a procesului de tratament și există câteva obiceiuri pe care adulții ar trebui să le evite pentru a-și păstra integritatea tratamentului. Medicii stomatologi, din clinica RG Dental vor detalia, în această postare, obiceiurile neprietenoase cu aparatul dvs. dentar. Doar urmând aceste sfaturi simple, vă puteți păstra aparatul dentar în stare bună și vă puteți bucura de un zâmbet frumos pentru mult timp!

 

 

Medicii NU încurajează:

 

 

  • Igiena de slabă calitate

 

Cu sau fără aparat dentar, o igienă orală precară vă poate afecta dinții. Periajul de două ori pe zi, dimineața și seara, este recomandat pentru persoanele care nu au aparat dentar. Atunci când urmați un tratament ortodontic, lucrurile se schimbă oarecum: trebuie să vă spălați după fiecare masă dacă vreți ca dinții să rămână sănătoși. De asemenea, și aparatul trebuie curățat de resturile alimentare. Acumularea de tartru poate deteriora aparatele dentare, provocând slăbirea acestora și necesitând reparații sau înlocuiri costisitoare.

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental
  • Consumul sau spartul alimentelor prea dure

 

Alunele, fisticul sau migdalele nu pot fi scoase din coajă cu dinții. Acest lucru este incorect, deoarece dinții nu au fost concepuți pentru acest tip de utilizare, mai ales în timp ce se poartă aparatul dentar.

 

Aparatul dentar se poate desprinde sau chiar rupe, iar dinții se pot fractura sau crăpa ca urmare a forțelor exercitate asupra lor. De asemenea, nu este indicat să consumați alimente greu de mestecat, deoarece aparatul dentar se poate îndoi sau rupe în timpul masticației.

 

Mestecatul alimentelor mai moi va face ca procesul de obișnuire cu aparatul dentar să fie mai simplu.

 

 

  • Rosul obiectelor sau al unghiilor

 

Rosul pixului și mușcatul creionului vă pot deteriora aparatul dentar, așa că este important să încetați aceste obiceiuri cât mai curând posibil. Dacă vă surprindeți făcând oricare dintre aceste lucruri atunci când sunteți stresat, încercați să respirați adânc și să vă relaxați în schimb.

 

Nu numai că alimentele tari vă pot deteriora dinții, dar și mușcatul sau mestecatul obiectelor nealimentare poate provoca daune ireparabile.

 

Rosul unghiilor trebuie, de asemenea, stopat de îndată. Deteriorarea aparatului dentar în urma acestei practici poate fi costisitoare și poate prelungi durata tratamentului sau afecta rezultatul acestuia.

 

 

  • Omiterea controalelor periodice la ortodont

 

Cea mai tipică greșeală pe care, din păcate, tot mai mulți pacienți o fac este să amâne controalele periodice. Amânarea consultațiilor medicale lunare va determina prelungirea duratei de tratament și, în unele cazuri, eșecul acestuia.

 

Controalele lunare cu ortodontul dumneavoastră au rolul de a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun și că aparatul dumneavoastră va fi ajustat în funcție de necesități pe tot parcursul tratamentului.

 

 

Medicii ortodonți din clinica stomatologică RG Dental din Târgoviște oferă servicii moderne de diagnosticare și tratare, și garantează seriozitatea unui plan de tratament de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de riscurile ulterioare.

 

Vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea aparatului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica RG Dental din Târgoviște pentru a începe o nouă etapă către zâmbetul dumneavoastră sănătos și frumos!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.