Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09
Articole   -   Ortodonție

Rutina de îngrijire la domiciliu, a aparatului dentar, în doar 5 minute

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Dacă sunteți unul dintre milioanele de pacienți care poartă aparat dentar sau ia în calcul această posibilitate, trebuie să știți că o îngrijire dentară adecvată este o necesitate. Aparatul dentar vă poate face dinții mai sensibili la acumularea de placă și bacterii, așa că este important să dezvoltați o bună rutină de îngrijire la domiciliu.

 

În această postare pe blog, vom prezenta o rutină de 5 minute care vă va ajuta să vă păstrați aparatul dentar curat și sănătos!

 

 

De ce este oblicatorie o igienă orală riguroasă:

  • Pentru că sănătatea dinților este importantă indiferent de ce tratament urmezi
  • Pentru că depunerile de tartru pot afecta stabilitatea aparatului dentar
  • Pentru că este foarte important să prevenim apariția carilor
  • Pentru că o dantură curată ne dă o stare de fresh
  • Pentru că previne îngălbenirea dinților

 

 

 

Cele 3 reguli de bază ale îngrijirii orale, acasă:

 

  • Periajul corect și regulat

Periajul dentar trebuie să se facă de cel puțin două ori pe zi, dimineța și seara sau dacă este posibil, după fiecare masă. Acest proces constă în folosirea unei periuțe potrivite nevoilor dvs. dentare și o pastă de dinți bogată în fluor care ajută la eliminarea depunerilor de tartru.

 

 Începeți periajul cu dinții superiori din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Efectuați mișcări scurte pe fiecare dinte, cu o durată de 5-10 secunde. Continuați aceeași tehnică pentru interiorul dinților și smalțul din spate, în ciuda faptului că nu le puteți vedea!

 

Repetați procedura pe dinții de jos și nu uitați să vă curățați limba cu o periuță de dinți pentru a asigura o igienă completă. Atunci când porți aparat dentar, este un lucru obligatoriu!

 

 

  • Folosește ața dentară

Folosirea aței dentare este o etapă importantă a rutinei de îngrijire orală. Aceasta poate ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța.

 

Această procedură ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a particulelor de alimente care s-au adunat în aceste regiuni. Folosind o bucată de ață dentară de aproximativ 30-40 cm lungime, înfășurați-o în jurul degetelor arătătoare și curățați fiecare dinte de 3-4 ori în fața oglinzii, ușor, pentru a evita rănirea gingiilor.

 

Folosirea aței dentare nu înseamnă doar îndepărtarea resturilor alimentare, ci este importantă și pentru reducerea bolilor gingivale și a respirației urât mirositoare. Deoarece ața dentară îndepărtează placa care s-a acumulat în timp pe linia gingivală, poate ajuta la prevenirea bolilor gingivale și a respirației urât mirositoare.

 

 

  • Folosește apa de gură

Ultima etapă a unei bune și complete igiene orale la domiciliu, care vă va menține dinții curați și aparatul dentar sigur pentru o perioadă lungă de timp, este gargara cu apă de gură.

 

Așteptați câteva secunde după periaj și folosirea aței dentare înainte de a clăti. Această mică așteptare este crucială, deoarece apa de gură va elimina și fluorul din pasta de dinți dacă vă clătiți imediat.

 

aparat dentar targoviste, ortodontie targoviste, clinica stomatologica rg dental

 

Vom discuta despre procedură, vă vom oferi pregătirea necesară, prin informații relevante și sfaturi de îngrijire ulterioară, pentru întreținerea aparatului dentar acasă. Vă așteptăm în clinica RG Dental din Târgoviște pentru a începe o nouă etapă către zâmbetul dumneavoastră sănătos și frumos!

 

 

RG Dental - Suntem aici pentru a te face să arăți senzațional și să te simți senzațional de bine 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.