Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09

Laborator de tehnică dentară CAD-CAM

La RG Dental, acordăm o mare atenție calității materialelor și fabricării lucrărilor protetice.

Tehnologia CAD-CAM (proiectare asistată de computer/fabricarea asistată de computer) permite producerea unei game largi de restaurări dentare, cum ar fi coroane, punți și proteze dentare.

 

Utilizată de zeci de ani în industria prelucrătoare pentru a produce scule de precizie, piese și automobile, tehnologia CAD- CAM a fost din ce în ce mai încorporată în stomatologie în ultimii 20 de ani.

 

Pe măsură ce materialele și tehnologia disponibile pentru stomatologia CAD- CAM s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, la fel și restaurările pe care pacienții le pot primi prin această formă de stomatologie digitală. Restaurările CAD-CAM de astăzi sunt mai confortabile, mai durabile și au un aspect mai natural (translucid, similar cu dinții naturali) decât restaurările prelucrate anterior.

Dotările laboratorului nostru asigură realizarea de:

  • lucrări protetice pe suport de zirconiu;
  • coroane din ceramică integrală;
  • faţete dentare din ceramică integrală;
  • onlay și inlay.

Sistemul CAD-CAM constă din 3 module:

  • un scaner, care scanează cavitatea bucală și convertește informațiile în date digitale;
  • un pachet software de proiectare, care este utilizat pentru proiectarea zâmbetului perfect;
  • o mașină de frezat, care frezează modelul proiectat, folosind materialul selectat.

Dezvoltarea sistemelor CAD-CAM pentru aplicații dentare a început pentru prima dată în Europa în anii 1970.

Acestea folosesc imagistica intraorală și tehnologia computerizată pentru a fabrica restaurări dentare direct în clinica dentară, pentru a scurta timpul de tratament.

 

Procedura completă durează aproximativ o oră.

Materialele utilizate sunt apropiate de dinții naturali ca rezistență, frumusețe și funcționalitate.

laborator cad cam

De ce folosim sistemul CAD-CAM pentru fabricarea restaurărilor dentare?

 

Sistemul CAD- CAM dentar are avantaje care nu pot fi egalate în ceea ce privește rezistența materialelor și precizia restaurărilor.

 

  • Materialele dentare utilizate sunt fabricate folosind proceduri standardizate de fabricație, sub control strict al calității. Sunt utilizate materiale de o calitate, rezistență și durabilitate net superioară decât a celor utilizate la realizarea restaurărilor dentare în procesul tradițional de turnare.
  • Mai mult, în procesul de frezare, materialele nu sunt supuse la temperaturi ridicate de turnare care pot duce la probleme. Prin urmare, restaurările dentare fabricate din sisteme CAD-CAM posedă rezistență optimă (materialele din ceramică au o rezistență la flexiune> 500 MPa).
  • În ceea ce privește precizia restaurării, datorită acurateței scanerului, a software-ului și a mașinii de frezat într-un sistem CAD / CAM, potrivirea restaurărilor dentare este destul de previzibilă.

 

Cum funcționează sistemul CAD-CAM

 

Calculatorul CAD- CAM afișează imaginea 3D a dintelui sau a dinților, obținută fie prin scanarea unui model tradițional obținut prin amprentarea convențională, fie printr-un sistem de imprimare digitală.

 

Tehnicienii RG Dental folosesc aceste imagini 3D și software-ul CAD pentru a proiecta restaurarea finală. Odată ce această restaurare este proiectată, piesele protetice sunt frezate într-o unitate de frezare.

 

Utilizarea materialelor structurale de înaltă rezistență, care pot fi modelate numai de sistemele CAD- CAM, a crescut durata de viață a restaurărilor dentare.

 

După frezare, aceste restaurări vor fi prelucrate într-un cuptor special conceput, pentru a stabiliza materialul. Restaurarea este apoi personalizată manual cu un design similar colorației smalțului dentar și glazurat, pentru a crea un aspect perfect natural.

 

Sistemele CAD- CAM au îmbunătățit stomatologia prin furnizarea de restaurări de înaltă calitate. Evoluția sistemelor actuale au dus la capacități extinse, calitate îmbunătățită și complexitate crescută și utilizare mai facilă. Materialele noi utilizate sunt mai estetice, sunt confortabile, se simt ca smalțul natural și sunt foarte puternice.

 

Programează-te pentru o consultație la RG Dental, ca să beneficiezi de o restaurare modernă și rapidă a zâmbetului tău!

 

laborator tehnica dentara targoviste