Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0732.46.22.09

Radiologie dentară

Nimeni nu poate argumenta importanța unei radiografii pentru o posibilă fractură osoasă, de exemplu, dar care este situația în privința radiografiilor dentare? De ce sunt necesare? Ești în siguranță?

 

Adevărul este că radiografiile dentare sunt extrem de importante. De ce? Pentru a diagnostica precis afecțiunile tale orale.

 

Probabil că te întrebi de ce este necesară o radiografie dacă ai o sănătate dentară impecabilă sau dacă dentistul tău este pe deplin capabil să te examineze cu atenție.

 

Ce este o radiografie dentară?

 

Radiografiile dentare permit medicului dentist să vadă țesuturile din cavitatea bucală la un nivel mai profund, trecând de țesuturile ce face invizibil țesutul osos, de pildă.

 

Cu scopul de a oferi cea mai bună îngrijire posibilă pacienților, medicii stomatologi știu că doar o examinare vizuală nu este suficientă. Radiografiile dentare sunt un instrument excelent de diagnostic care va ajuta dentistul să vadă orice leziuni sau boli care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

 

radiologie dentara targoviste, radiografie dentara targoviste pret, radiografie retroalveolara pret

Pentru ce se utilizează razele X dentare?

 

Cu ajutorul razelor X, stomatologii pot diagnostica și trata cu precizie problemele dentare și pot fi proactivi, mai degrabă decât reactivi la problemele tale de sănătate orală.

 

Dentiștii nu numai că pot vedea partea invizibilă a dintelui într-o radiografie, ci totul, de la vârful rădăcinilor până la țesutul osos de sub țesutul gingival, vizibil cu ochiul liber.

 

Afecțiunile pe care stomatologii le pot depista printr-o radiografie dentară variază de la o carie simplă până la afecțiuni ale gingiilor, pierderea osoasă, chisturi, abcese, cancer oral și alte afecțiuni care pot fi diagnosticate în stadiu incipient, atunci când sunt ușor tratabile.

 

Raze X în radiologie înseamnă tratamente stomatologice corecte, mai rapide și mai eficiente.

radiologie dentara targoviste, radiografie dentara targoviste pret, radiografie retroalveolara pret

Ce este radiografia retroalveolară

 

Radiografia retroalveolară, denumită și periapicală, permite obținerea unei imagini detaliate, foarte clare,  a maxim 3 dinți și a țesutului osos ce îi susține.

 

Acest tip de radiografie arată întregul dinte, de la coroană la rădăcină și țesutul osos aferent.

Radiografia retroalveolară este cea mai simplă, detaliată, rapidă și puțin iradiantă radiografie dentară.

Această imagine detaliată este importantă atunci când:

 • planificăm și efectuăm tratamentul endodontic;
 • după tratamentul endodontic,
 • pentru evaluarea rezultatelor;
 • bănuim prezența cariilor dentare secundare;
 • observăm chisturi, granuloame;
 • vrem să depistăm dinți incluși;
 • diagnosticăm fracturi coronare sau radiculare;
 • determinăm profunzimea cariilor dentare.

radiologie dentara targoviste, radiografie dentara targoviste pret, radiografie retroalveolara pret

Am nevoie de o radiografie de fiecare dată când vizitez medicul dentist?

 

Frecvența cu care este posibil să ai nevoie de o radiografie dentară depinde numai de sănătatea ta orală. Un adult sănătos care nu are carii dentare sau alte probleme, nu are probabil nevoie de radiografii dentare decât foarte rar.

 

Cu toate acestea, este posibil să ai nevoie de radiografii, mai des dacă o situație dentară instabilă necesită ca medicul dentist să monitorizeze progresul tratamentului.

 

Echipamentul radiologic din dotarea RG Dental emite radiații foarte reduse și este un instrument esențial pentru a permite dentistului să mențină controlul asupra problemelor mici.

 

Scopul unei examinări radiologice este identificarea timpurie a problemelor ascunse. Razele X sunt singura modalitate de a vedea interiorul țesuturilor și de a detecta lucrurile nedetectabile cu ochiul liber.

 

radiologie dentara targoviste, radiografie dentara targoviste pret, radiografie retroalveolara pret

Radiologie modernă la RG Dental

Echipamentul de radiologie dentară X-Ray Kodak Carestream CS 2200 System asigură rezultate foarte bune, cu o doză foarte scăzută de radiații:

 • Imagine foarte clară;
 • Siguranță datorată timpului scurt de expunere și a presetărilor automate de dozaj al radiației;
 • Rapiditate;
 • Confort al pacientului;
 • Diagnostice precise.

 

RG Dental îți pune la dispoziție serviciul de radiologie dentară, pentru tratamente complete, chiar la noi în clinică, fără deplasare către centre de radiologie dentară.

radiologie dentara targoviste pret, radiografie dentara targoviste pret, radiografie retroalveolara

RG Dental îți pune la dispoziție serviciul de radiologie dentară, pentru tratamente complete!

RG Dental a fost o alegere perfectă! Am întâlnit o echipă care se completează perfect, ca o familie, de la personalul care te întâmpină la recepție până la domnul doctor. Profesionalism, încredere, amabilitate, tehnologie de top. Recomand.

Ioana Banu

Un loc extraordinar, o clădire superbă, personal pe măsură, pregătit, atent, amuzant, foarte empatic. Primul loc în care am fost și am ținut să scriu un review! Recomand clinica stomatologică RG Dental!

Monica Petre

Aici nu simți că mergi la dentist! Frica nu există, pentru că te întâmpină o echipă de oameni inimoși, veseli și profesioniști.

David Grigorescu

O experiență fantastica într-un cabinet minunat,asigurat de o echipa foarte profesională.Am mersla ei pentru un tratament destul de complicat și fiecare vizită a fost o experiență. Recomand cu dragă inimă!

Andreea Constantin